İşkembe Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet koyun işkembesi
6adet yumurta
1kaşık tereyağı
2adetlimon
2kaşık sirke
1adet soğan
3diş sarımsak
tuz, kırmızıbiber




HAZIRLANIŞI

İşkembeyi kaynar su içinde börttürün, kazınacak hale gelince sudan çıkarın. Tahta üzerine alarak bıçakla pütürlü yüzünü kazıyın. Temizlenince bol suyla yıkayın. Bir tencere yağı kızdırın soğan ve sarımsağı örseleyin içine bol su ve limon sıkıp doğranmış işkembe ile kaynatın. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve limonu çırpın, tuz sirke ve az miktar soğuk su karıştırın. Kaynayan işkembe suyundan da ilave edin; ağır ateşte az kaynatıp pişen çorbaya ekleyin. Servis ederken kırmızıbiberli yağ gezdirebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: İşkembe Çorbası tarifi, İşkembe Çorbası nasıl hazırlanır, İşkembe Çorbası nasıl yapılır, İşkembe Çorbası yemek tarifi, İşkembe Çorbası yapılışı