Yayla Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1fincan pirinç
2kaşık un
3kaşık tereyağı
1,5bardak yoğurt
2adet yumurta sarısı
7bardak et suyu
tuz, nane




HAZIRLANIŞI

Et suyunu bir tencerede hazırlayın. İçine yıkadığınız pirinci karıştırın, kaynasın. Yoğurdu yumurta sarısı, un ve bir bardak soğuk su ile terbiye edin, pişen çorbadan et suyunu karıştırıp un kokusu çıkana kadar da kaynatın. Koku çıkınca ağır ağır çorbaya karıştırın. Servis ederken üzerine erimiş yağ ve nane gezdirin.

Anahtar Kelimeler: Yayla Çorbası tarifi, Yayla Çorbası nasıl hazırlanır, Yayla Çorbası nasıl yapılır, Yayla Çorbası yemek tarifi, Yayla Çorbası yapılışı