Pırasa Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr pırasa
1adet soğan
6bardak et suyu
3kaşık un
1adet yumurta sarısı
½ limon yağ, tuz




HAZIRLANIŞI

Pırasa ve Soğanı ince ince kıyın, et suyunu hazırlayın. Bir tencere içinde yağ kızdırın; soğan, pırasa ve unu kavurun. Suyunu ve tuzunu ayarlayarak kaynamaya bırakın. Yumurta sarısı limon ve tuzu çırpın, sebzeler yumuşayınca ağır ağır yemeğe ilave edin.

Anahtar Kelimeler: Pırasa Çorbası tarifi, Pırasa Çorbası nasıl hazırlanır, Pırasa Çorbası nasıl yapılır, Pırasa Çorbası yemek tarifi, Pırasa Çorbası yapılışı