Pırasa Çorbası
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500gr pırasa
1adet soğan
6bardak et suyu
3kaşık un
1adet yumurta sarısı
½ limon yağ, tuz
HAZIRLANIŞI
Pırasa ve Soğanı ince ince kıyın, et suyunu hazırlayın. Bir tencere içinde yağ kızdırın; soğan, pırasa ve unu kavurun. Suyunu ve tuzunu ayarlayarak kaynamaya bırakın. Yumurta sarısı limon ve tuzu çırpın, sebzeler yumuşayınca ağır ağır yemeğe ilave edin.
Anahtar Kelimeler: Pırasa Çorbası tarifi, Pırasa Çorbası nasıl hazırlanır, Pırasa Çorbası nasıl yapılır, Pırasa Çorbası yemek tarifi, Pırasa Çorbası yapılışı