Sebze Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5bardak et suyu
2adet kabak
300gr fasulye
300gr iç bezelye
1adet patates
2adet havuç
1kaşık un
1adet soğan
1adet yumurta
3kaşık süt
sıvıyağ tuz




HAZIRLANIŞI

Sebzeleri doğrayın, et suyunu hazırlayın. Doğradığınız sebzeleri haşlayarak sularını süzün. Hazırladığınız et suyunun içine bütün sebzeleri ilave ederek kısık ateşte kaynamaya bırakın. Ayrı bir tavada yağ kızdırıp unu kavurun. Rengi dönünce bir miktar et suyu karıştırarak kaynatın. Yumurtanın sarısı ile de sütü çırpın. Bu arada sebzeler yumuşamışsa önce unlu sosu yedirin ardından sütlü karışımı ilave ederek bir taşım daha kaynatın. Servise hazırdır.

Anahtar Kelimeler: Sebze Çorbası tarifi, Sebze Çorbası nasıl hazırlanır, Sebze Çorbası nasıl yapılır, Sebze Çorbası yemek tarifi, Sebze Çorbası yapılışı