Çilekli Tart

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak un
2poşet kremşanti
2bardak süt
125gr margarin
1adet yumurta
çilek




HAZIRLANIŞI

Unu eleyin, robota alın; üzerine minik kıyılmış margarin ve bir tutam tuz katın ekmek kırıntısı hali alana kadar karıştırtın. Yumurtayı çırpıp robottaki karıma ilave edin, karıştırtmaya devam edin. Hazırladığınız bu hamuru merdaneyle düzleştirerek yağlı kağıt serilmiş kalıba yerleştirin. 160derecede kızarana kadar pişirin. Bu arada kremşantiyi hazırlayın, kirazların çekirdeklerini çıkarın. Kremşantiyi hamurda pişip soğuyana kadar buzdolabında tutun ve hamur soğuduğunda üzerine kaplayın. Çilek dilimleri ile süsleyerek servis edin.

Anahtar Kelimeler: Çilekli Tart tarifi, Çilekli Tart nasıl hazırlanır, Çilekli Tart nasıl yapılır, Çilekli Tart yemek tarifi, Çilekli Tart yapılışı