Fırında Kabak

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

6adet kabak
2adet soğan
2adet domates
200gr kıyma
2diş sarımsak
1kaşık salça
100gr kaşar peyniri
½ çay bardağı sıvıyağ, tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI

Kabakları kazıyın ve iki ucundan kesin; patlıcan gibi de göbeğinden oyun. Kabakları haşlayın, içinden çıkan kısmı ise soğan ve sarımsakla beraber kavurun ve kıymayı katıp kavurmaya devam edin. En son rende domates ve 1tatlı kaşığı salçayı karıştırarak kısık ateşte pişirin. Haşlanan kabakları süzün. Hazırladığınız harcı içine doldurarak fırın kabına dizin. Üzerlerine de dilim kaşar peyniri yerleştirin. Kalan salçayı 2bardak suyla sulandırıp üzerlerine gezdirin ve 160derecede peynir eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Fırında Kabak tarifi, Fırında Kabak nasıl hazırlanır, Fırında Kabak nasıl yapılır, Fırında Kabak yemek tarifi, Fırında Kabak yapılışı