Fırında Köfteli Patlıcan

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5adet patlıcan
400gr kıyma
1adet soğan
3adet domates
2dilim bayat ekmek içi
maydanoz
sıvıyağ, tuz- karabiber
1tatlı kaşığı şeker




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyarak yuvarlak dilimler halinde doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Kıymayı bir kaba alın; rende soğan, ıslatılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz ve baharat katarak yoğurun. Kıvamı gelince şekillendirerek kızartın. Suyunu süzdüğünüz patlıcanları da kızartın. Kızaran patlıcanları fırın kabına alıp köfteyle karıştırın. Domatesi rende yapın; az yağda tuz ve şekeri katarak pişirin. 2bardak su ilave edip kaynatın; ardından bu sosu yemeğin üzerinde gezdirin. 160derecede 20dk kadar daha pişirip sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Fırında Köfteli Patlıcan tarifi, Fırında Köfteli Patlıcan nasıl hazırlanır, Fırında Köfteli Patlıcan nasıl yapılır, Fırında Köfteli Patlıcan yemek tarifi, Fırında Köfteli Patlıcan yapılışı