Terbiyeli Köfte

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr kıyma
2adet soğan
2adet yumurta
1dilim bayat ekmek
1kaşık un
½ demet maydanoz
½ limon
sıvıyağ, tuz




HAZIRLANIŞI

Kıymayı bir kaba alın; 1yumurta, kıyılmış maydanoz, 1rende soğan, ıslatılmış ekmek ve tuz katarak yoğurun. Fındık kadar ufak şekillendirin. Pişireceğiniz kapta az yağda soğan kavurup köfteleri ve 3 bardak sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Kalan yumurtanın sarısını bir kaba alın limon, un, 1çay bardağı soğuk su ve tuz katıp çırpın bu karışıma 1bardak kadar da köftenin suyundan ekleyin kısık ateşte karıştırarak pişirin. Unun kokusu çıkmalı. Bu karışımı da pişen köftelerin üzerine süzgeçle geçirin. Servis ederken üzerine kırmızıbiberli yağ da gezdirebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Terbiyeli Köfte tarifi, Terbiyeli Köfte nasıl hazırlanır, Terbiyeli Köfte nasıl yapılır, Terbiyeli Köfte yemek tarifi, Terbiyeli Köfte yapılışı