Elmalı - Erikli Beze

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Beze için
3 yumurta akı
5 çorbakaşığı esmer şeker
5 çorbakaşığı toz şeker

İç için

yarım kg kırmızı erik
3 kırmızı eima
yarım çaykaşığı tarçın
3 çorbakaşığı esmer şeker
1 su bardağı şekerli su

6 Kişilik




HAZIRLANIŞI

Erikleri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Elmaları soyup kabaca dilimleyin. Esmer şeker, tarçın ve şekerli suyla bir kaba koyarak 5 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı bir kaşıkla geniş bir pay kabına dökün. Bezeyi hazırlamak için yumurta aklarını iyice çırpın. Azar azar toz şekeri ilave edin. İyice karıştıktan sonra 2 çorba kaşığı esmer şekeri ekleyin. Karışımı bir kaşık yardımıyla meyveli karışımın üzerini kapayacak şekilde pay kabının üzerine yayın. Kalan esmer şekeri de üzerine boca edin. 200 derecelik fırında yaklaşık 5 dakika pişirin. Fazla bekletmeden kremayla servis yapın.
AFIYET OLSUN !

Anahtar Kelimeler: Elmalı - Erikli Beze tarifi, Elmalı - Erikli Beze nasıl hazırlanır, Elmalı - Erikli Beze nasıl yapılır, Elmalı - Erikli Beze yemek tarifi, Elmalı - Erikli Beze yapılışı