Elmalı - Erikli Beze
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Fransız Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
Beze için
3 yumurta akı
5 çorbakaşığı esmer şeker
5 çorbakaşığı toz şeker
İç için
yarım kg kırmızı erik
3 kırmızı eima
yarım çaykaşığı tarçın
3 çorbakaşığı esmer şeker
1 su bardağı şekerli su
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Erikleri ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Elmaları soyup kabaca dilimleyin. Esmer şeker, tarçın ve şekerli suyla bir kaba koyarak 5 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı bir kaşıkla geniş bir pay kabına dökün. Bezeyi hazırlamak için yumurta aklarını iyice çırpın. Azar azar toz şekeri ilave edin. İyice karıştıktan sonra 2 çorba kaşığı esmer şekeri ekleyin. Karışımı bir kaşık yardımıyla meyveli karışımın üzerini kapayacak şekilde pay kabının üzerine yayın. Kalan esmer şekeri de üzerine boca edin. 200 derecelik fırında yaklaşık 5 dakika pişirin. Fazla bekletmeden kremayla servis yapın.
AFIYET OLSUN !