Etli Bamya
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500gr kuşbaşı et
1kg bamya
3adet domates
2adet soğan
4kaşık sirke
2kaşık margarin
1adet limon tuz
HAZIRLANIŞI
Bamyaları ayıklayıp tuzlayın, sirke ile ovun ardından iyice yıkayın. Sebzeleri doğrayın. Bir tencerede yağı kızdırıp eti soğan ile beraber kavurun. Et suyunu salıp çekince domatesi karıştırın ve 5bardak su ekleyin. Tuzunu ayarlayarak bamyaları ilave edin. Orta ateşte pişirip limon sıkarak servise sunun.
Anahtar Kelimeler: Etli Bamya tarifi, Etli Bamya nasıl hazırlanır, Etli Bamya nasıl yapılır, Etli Bamya yemek tarifi, Etli Bamya yapılışı