Kırma Böreği
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2adet yufka
200gr haşlanmış tavukgöğsü
1fincan dövülmüş ceviz
½ bardak sıvıyağ
2bardak süt
2kaşık un
100gr rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Tavuk etini kemiklerinden ayırıp didin. Bir kapta eti, cevizi, baharatı harmanlayın. Ufak bir fırın tepsisini yağlayıp yufkayı serin, az daha yağ sürerek öbür yufkayı da serin ve ona da yağ sürüp harcı dökün. Ayrı bir kapta kalan yağı kızdırın unu kavurun. Rengi dönünce sütü ilave edin. Koyulaşana kadar kısık ateşte karıştırın. Kıvamı gelince bu sosu harcın üzerine gezdirin ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Yufkanın açıkta kalan kısmıyla üzerini kapatıp 180derecede kızarana kadar pişirin.
Anahtar Kelimeler: Kırma Böreği tarifi, Kırma Böreği nasıl hazırlanır, Kırma Böreği nasıl yapılır, Kırma Böreği yemek tarifi, Kırma Böreği yapılışı