Armutlu Kup
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
5adet armut
1poşet kremşanti
1bardak süt
2kaşık şeker
½ paket çilek jölesi
HAZIRLANIŞI
Armutların kabuklarını soyup üst taraflarından kapak kesin, içini çıkarın, ardından haşlayın. Jöleyi ve kremşantiyi hazırlayın. Jöleye fazladan 1bardak soğuk su ve 1kaşık şeker karıştırın. Suyunu süzdüğünüz armutları önce kuplara yerleştirin çevresine jöleden paylaştırın içine de kremşantiden. Buzdolabında 2 saat soğutup servise sunun.
Anahtar Kelimeler: Armutlu Kup tarifi, Armutlu Kup nasıl hazırlanır, Armutlu Kup nasıl yapılır, Armutlu Kup yemek tarifi, Armutlu Kup yapılışı