Patlıcan Kebabı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet bostan patlıcanı
300gr kuşbaşı et
2adet soğan
2adet domates
400gr mantar
sıvıyağ
1kaşık salça
1bardak et suyu
tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI

Etleri bir tencerede suda haşlayın. Mantarları da limonlu suda haşlayıp süzün, dilimleyin. Patlıcanları boylamasına ortadan tuzlu suda bekletin. Yıkayıp suyunu iyice süzdükten sonra yağda kızartın. Bir peçete üzerine serip fazla yağını emdirdikten sonra ortalarındaki kısmı çıkarın. Bu etli kısmı minik minik doğrayıp haşlanan etlere ilave edin. Diğer sebzeleri de doğrayıp hazır edin; soğanı az yağda kavurun domatesi karıştırın sote olunca patlıcanlı eti ilave edin. Hepsi hallolunca bu harcı kızarttığınız patlıcanlara doldurun ve üzerlerine mantar dilimlerini dizin bunları fırın kabına yerleştirip salçayla karıştırdığınız et suyunu gezdirin. 170derecede 20dk pişirip servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Patlıcan Kebabı tarifi, Patlıcan Kebabı nasıl hazırlanır, Patlıcan Kebabı nasıl yapılır, Patlıcan Kebabı yemek tarifi, Patlıcan Kebabı yapılışı