Çilekli Muhallebi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5bardak süt
½ bardak şeker
1adet yumurta sarısı
1fincan nişasta
½ poşet kremşanti
1çaybardağı süt
200gr çilek




HAZIRLANIŞI

Sütü bir tencereye alın nişastayı ve yumurta sarısını ilave edip şekeri dökün ve kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Koyulaşınca kuplara paylaştırıp soğumaya bırakın. Kremşantiyi hazırlayın, soğuyan muhallebiye 1’er kaşık pay edin dilimlenmiş çilek ile süsleyip buzdolabında 2 saat soğutarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Çilekli Muhallebi tarifi, Çilekli Muhallebi nasıl hazırlanır, Çilekli Muhallebi nasıl yapılır, Çilekli Muhallebi yemek tarifi, Çilekli Muhallebi yapılışı