Vişneli Muhallebi
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
5bardak süt
½ bardak şeker
1adet yumurta sarısı
1fincan nişasta
Vişne reçeli
HAZIRLANIŞI
Sütü bir tencereye alın nişastayı ve yumurta sarısını ilave edip şekeri dökün ve kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Koyulaşınca kuplara paylaştırıp soğumaya bırakın. Üzerine vişne reçeli yayarak buzdolabında 2 saat soğutun ve servis edin.
Anahtar Kelimeler: Vişneli Muhallebi tarifi, Vişneli Muhallebi nasıl hazırlanır, Vişneli Muhallebi nasıl yapılır, Vişneli Muhallebi yemek tarifi, Vişneli Muhallebi yapılışı