Mantarlı Biftek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr biftek
500gr mantar
2adet soğan
2adet domates
5adet sivribiber
100gr rendelenmiş kaşar peyniri
1fincan su
1tutam dereotu
1fincan sıvıyağ
tuz




HAZIRLANIŞI

Biftekleri yağda önlü arkalı kızartın. Bütün sebzeleri doğrayarak hazır edin. Kızaran biftekleri fırın kabına çıkarın kalan yağda soğanı biberi kavurun; mantarı ekleyin suyunu salıp çekince de domatesi ilave edin. Sote olsunlar suyu döküp kısık ateşte pişirin. Bu sosu bifteklerin üzerine yayıp baharat serpin; kıyılmış dereotunu ve peyniri de katıp 180derecede peynir eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Mantarlı Biftek tarifi, Mantarlı Biftek nasıl hazırlanır, Mantarlı Biftek nasıl yapılır, Mantarlı Biftek yemek tarifi, Mantarlı Biftek yapılışı