Kabak İmambayıldı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

6adet kabak
3adet soğan
3adet domates
1bardak zeytinyağı
1demet maydanoz
1adet kesme şeker
tuz




HAZIRLANIŞI

Soğanı piyaz doğrayıp iki kaşık yağda kavurun ve domatesi ekleyin. Kıyılmış maydanoz katarak ocaktan alın. Kabakları kazıyarak patlıcanda olduğu gibi yarın ve az yağda hafif kızartın. Kızarınca hazırladığınız harcı içine doldurarak yayvan bir tencereye koyun. Üzerine dilimlenmiş domates yerleştirerek bir bardak su dökün; zeytinyağını, tuzu ve şekeri de ekleyerek kısık ateşte pişirin.

Anahtar Kelimeler: Kabak İmambayıldı tarifi, Kabak İmambayıldı nasıl hazırlanır, Kabak İmambayıldı nasıl yapılır, Kabak İmambayıldı yemek tarifi, Kabak İmambayıldı yapılışı