Kıymalı Kereviz Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2kg kereviz
250gr kıyma
1adet yumurta sarısı
1adet limon
2adet soğan
2kaşık pirinç
1kaşık margarin
dereotu
tuz




HAZIRLANIŞI

Kerevizlerin kabuklarını soyup ikiye bölün. Ortalarını kazıyıp boşluk çıkarın, enginar gibi bir şekil alsın. Limonlu suda bekletin. Kıymayı yıkanmış pirinç, tuz, rende soğan ve kıyılmış dereotu ile yoğurun. Bu harcı kerevizlerin boşluk kısımlarına doldurarak yağlı kağıt serdiğiniz tencereye dizin. Suyunu ayarlayın, limon sıkın, bir kaşık ta margarin ekleyip orta ateşte pişirin.
Bir kapta yumurta sarısını 2kaşık soğuk su ve yemek suyuyla çırpıp yumurta kokusu çıkana kadar kısık ateşte pişirin. Bu karışımı da kerevizlerin üzerine gezdirin. 2dk daha kaynatıp dinlendiğinde servis edin.

Anahtar Kelimeler: Kıymalı Kereviz Dolması tarifi, Kıymalı Kereviz Dolması nasıl hazırlanır, Kıymalı Kereviz Dolması nasıl yapılır, Kıymalı Kereviz Dolması yemek tarifi, Kıymalı Kereviz Dolması yapılışı