Zeytinyağlı Kereviz Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2kg kereviz
2bardak pirinç
2adet soğan
1adet limon
dereotu
½ bardak zeytinyağı
tuz




HAZIRLANIŞI

Kerevizlerin kabuklarını soyup ikiye bölün. Ortalarını kazıyıp boşluk çıkarın, enginar gibi bir şekil alsın. Limonlu suda haşlayıp süzün. Soğanı kıyın yağda kavurun, içine yıkadığınız pirinci karıştırın. Tuzunu ayarlayıp 1bardak su ile pişirin. Harç hazır olunca dereotu serpin ve kerevizleri içine doldurun. Yağlı kağıt serdiğiniz tencereye yerleştirin, suyunu ayarlayın bol limon sıkıp orta ateşte pişirerek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Kereviz Dolması tarifi, Zeytinyağlı Kereviz Dolması nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Kereviz Dolması nasıl yapılır, Zeytinyağlı Kereviz Dolması yemek tarifi, Zeytinyağlı Kereviz Dolması yapılışı