Zeytinyağlı Lahana Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3kg lahana
2bardak pirinç
3adet soğan
1bardak zeytinyağı
1kaşık salça
1adet limon
tuz, karabiber
dereotu




HAZIRLANIŞI

Lahanayı yaprak yaprak ayırıp sıcak suda börttürün. Soğanı doğrayın, pirinci de yıkayın; soğanı yağda kavurarak pirinci karıştırın baharat ve dereotunu serpin 2bardak kadar su koyup hafif pişirin. Harç ılınınca lahana yapraklarına doldurarak sarın. Birkaç yaprak lahanayı kullanacağınız tencerenin dibine serin ardından dolmaları oraya dizin. Suyunu ayarlayıp limon sıkın tuzunu ayarlayın ve kısık ateşte pişirin. Servis edeceğiniz vakit dolmaların üzerine salçalı yağ gezdirin.

Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Lahana Dolması tarifi, Zeytinyağlı Lahana Dolması nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Lahana Dolması nasıl yapılır, Zeytinyağlı Lahana Dolması yemek tarifi, Zeytinyağlı Lahana Dolması yapılışı