Midye Dolması
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
30adet kabuklu midye
50adet iç midye
2bardak pirinç
3adet soğan
2kaşık çam fıstığı
2kaşık kuş üzümü
maydanoz
tuz
limon
HAZIRLANIŞI
Kabuklu midyeleri tuzlu suda 20dk bekletin, kabuklarını kazıyarak temizleyin içlerini çıkarıp su içine koyun. Temizlediğiniz iç midyelerle diğerlerini beraber hafif kızartın. Pirinci yıkayın, soğanı ve maydanozu kıyın. Az yağda soğanı kavurup pirinç ile karıştırın. Pirincinde rengi dönünce maydanozu, fıstığı ve kuş üzümünü ekleyin. Onlar da örselenince 3bardak su katın, suyunu çekmeye yakın kızarttığınız iç midyeleri ekleyin.
Bu harç dinlenince temizlediğiniz kabukların içine 2-3 midye düşecek şekilde doldurun. Kabukları dağıtmadan ağzını sıkıp kapatın. Bunları döşediğiniz tencere içine maydanoz, 2bardak su ve limon sıkıp orta ateşte kaynatın. Servis ederken de pilavlı kısımlarına limon sıkın.