Zeytinyağlı Yer Elması
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1,5kg yer elması
2adet soğan
2kaşık pirinç
1adet limon
1adet kesme şeker
1bardak zeytinyağı
tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanı kıyın, yerelmalarını küçük küçük doğrayın. Soğanı yağda kavurup yerelmasını ekleyin, kısık ateşte kendi suyuyla örseleyin. Hafif pişince pirinci karıştırıp 3bardak su ekleyin. Tuzu, şekeri, limonu katıp pişirin.
Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Yer Elması tarifi, Zeytinyağlı Yer Elması nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Yer Elması nasıl yapılır, Zeytinyağlı Yer Elması yemek tarifi, Zeytinyağlı Yer Elması yapılışı