Kıymalı Tepsi Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak un
3adet yumurta
200gr kıyma
1paket margarin
ılık su
tuz




HAZIRLANIŞI

Margarini eritin. Unun ortasını açın ve 1adet yumurta, ılık su 50gr erimiş margarin katarak yoğurun. Tuzunu ayarlayıp 20dk dinlendirin. Kıymayı az yağda kavurun. Ardından bezelere ayırdığınız hamuru merdaneyle açın. Yağladığınız tepsiye serin üzerine kıymayı yayın ve diğer parçaları da aynı düzen tamamlayın. Kenarlarına bastırarak yapıştırın. En son yumurta sarısı sürerek 170derecede kızarana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Kıymalı Tepsi Böreği tarifi, Kıymalı Tepsi Böreği nasıl hazırlanır, Kıymalı Tepsi Böreği nasıl yapılır, Kıymalı Tepsi Böreği yemek tarifi, Kıymalı Tepsi Böreği yapılışı