Ispanaklı Tepsi Böreği
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2bardak un
3adet yumurta
500gr ıspanak
1adet soğan
1paket margarin
ılık su
tuz
HAZIRLANIŞI
Margarini eritin. Unun ortasını açın ve 1adet yumurta, ılık su 50gr erimiş margarin katarak yoğurun. Tuzunu ayarlayıp 20dk dinlendirin. Az yağda soğanı kavurun rengi dönünce temizleyip kıydığınız ıspanağı ekleyin. Ardından bezelere ayırdığınız hamuru merdaneyle açın. Yağladığınız tepsiye serin üzerine pişen ıspanağı yayın ve diğer parçaları da aynı düzen tamamlayın. Kenarlarına bastırarak yapıştırın. En son yumurta sarısı sürerek 170derecede kızarana kadar pişirin.
Anahtar Kelimeler: Ispanaklı Tepsi Böreği tarifi, Ispanaklı Tepsi Böreği nasıl hazırlanır, Ispanaklı Tepsi Böreği nasıl yapılır, Ispanaklı Tepsi Böreği yemek tarifi, Ispanaklı Tepsi Böreği yapılışı