Kremalı Pasta
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
6adet yumurta
6kaşık şeker
6kaşık un
1paket vanilya
Kreması 200gr tereyağı
2adet yumurta
½ bardak un
1,5bardak süt
1kaşık pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
6adet şeker ve yumurtayı çırpın; şeker eriyince vanilya ve unu ilave edin, karıştırın. Kullanacağınız kalıba yağlı kağıt serin ve malzemeyi aktarın. 160derecede pişirin. Pişen hamuru soğuduğu vakit ortadan ayırın, alt parçasını şekerli su ile hafif ıslatın.
Bir kap içinde yumurta ve pudra şekerini çırpın, sütü, unu ve tereyağını karıştırın. Karıştırarak ağır ateşte koyulaştırın. Bu kremadan alt pandispanyaya 1cm kalınlığında yayın; üzerine de diğer pandispanyayı kapatın. Üzerini tekrar şekerli su ile ıslatıp kalan kremayı yayın. Üzerini ister çikolata parçasıyla ister renkli şekerleme ile süsleyerek soğuduğunda servis edin.