Çikolatalı Pasta
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
6adet yumurta
6kaşık şeker
4kaşık un
4kaşık kakao
1paket bitter çikolata
100gr fındık ya da badem
Kreması 200gr tereyağı
2adet yumurta
½ bardak un
1,5bardak süt
1kaşık pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
6adet şeker ve yumurtayı çırpın; şeker eriyince kakao ve unu ilave edin, karıştırın. Kullanacağınız kalıba yağlı kağıt serin ve malzemeyi aktarın. 160derecede pişirin. Çikolatayı parçalara ayırın, dursun. Bir kap içinde yumurta ve pudra şekerini çırpın, sütü, unu ve tereyağını karıştırın. Karıştırarak ağır ateşte koyulaştırın. Ayırdığınız çikolatayı da içine ekleyip eritin. Pişen pandispanyayı ortadan kesin alt kısmını şekerli su ile ıslatın ve hazırladığınız kremadan yayıp badem ya da fındık serpin. Üst pandispanyayı da üzerine kapatın. Şekerli su ile üstünü ıslatıp kalan kremayı yayın. En son buzdolabında soğutup dilimleyerek servis edin.