Gül Reçeli

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1,5kg şeker
½ kg gül
2adet limon




HAZIRLANIŞI

Reçellik gülün dip tarafını kesip çıkarın, limonlu bol su ile yapraklarını yıkayın; tekrardan su alıp yarım limon sıkın o suda haşlayın. Güller yumuşadığında o sudan çıkarıp iyice süzün. Şekeri su ile kaynatın gülleri ilave edip 30dk kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon sıkın ve altını kapatın.

Anahtar Kelimeler: Gül Reçeli tarifi, Gül Reçeli nasıl hazırlanır, Gül Reçeli nasıl yapılır, Gül Reçeli yemek tarifi, Gül Reçeli yapılışı