Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet ekmek kadayıfı
6bardak sıcak su
kaymak
Şerbeti 6bardak şeker
4bardak su
½ limon




HAZIRLANIŞI

Kadayıfı kızarık tarafı altta kalacak şekilde bir tepsiye alarak üzerine suyu dökün. 20dk dinlenmeye bırakın ve üzerinde oluşan baloncukları kesersiniz. Düz olmalı. 20dk sonunda suyunu hep çekmemişse fazlasını kağıt havluyla çektirin. Şerbeti hazırlayın suyu şekeri bir kaba alıp kaynatın, limonu sıkıp ocaktan alın. Kıvamı koyu olmalı. Bu şerbeti soğutmadan hemen kadayıfa dökün kenarlarında birikirse bir kaşıkla üzerine dökün. Tepsiyi 30dk çevirerek bu işleme devam edin. Süre dolunca şerbeti başka kaba akıtın, kendini de dilimleyerek ters çevirip yanında kaymak ile servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Kaymaklı Ekmek Kadayıfı tarifi, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı nasıl hazırlanır, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı nasıl yapılır, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı yemek tarifi, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı yapılışı