Beykoz Kebabı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kuşbaşı kuzu eti
2adet soğan
5adet domates
5adet patlıcan
10adet mantar
5adet dolmalık biber
1tatlı kaşığı salça
100gr tereyağı
tuz
karabiber
su




HAZIRLANIŞI

Sebzeleri doğrayarak hazır edin, domateslerden 3tanesini yemeklik doğrayın kalanını halka şeklinde yapın. Dolmalık biberleri de halka şeklinde doğrayın. Yağı eritip soğanı kavurun, rengi dönünce eti ekleyin ve kavurmaya devam edin suyunu salıp çeksin. Ardından biber, mantar ve yemeklik domatesleri karıştırın. Yemek pişince mantar ve biberleri ayırın. Patlıcanları uzunlamasına 6parça olacak şekilde doğrayın ve yağda iki taraflı kızartın. Bunları fırın kabına iki dilimli çaprazlama şekilde dizin. Ortasına etli karışımı koyup bohça gibi sarın. En üste biber ve halka domates koyup mantar yerleştirin. Bunları kürdan yardımıyla üst üste tutturabilirsiniz. Kalan etli karışımı üzerine yayın, sulandırdığınız salçayı da gezdirin, tuzunu baharatını ayarlayıp170derecede 20dk pişirin. Yanında pilav ile servis edebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Beykoz Kebabı tarifi, Beykoz Kebabı nasıl hazırlanır, Beykoz Kebabı nasıl yapılır, Beykoz Kebabı yemek tarifi, Beykoz Kebabı yapılışı