Ay Çöreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1paket margarin
1fincan şeker
1çaybardağı yoğurt
1çaybardağı sıvıyağ
1paket kabartma tozu
alabildiğine un
pudra şekeri
İçi 4adet elma 1kaşık şeker 1tatlı kaşığı tarçın 4kaşık kuru üzüm




HAZIRLANIŞI

Bir kapta yoğurt, sıvıyağ, margarin, kabartma tozu ve unu yoğurun. Bu hamuru 20dk dinlendirdikten sonra bezelere ayırın. Elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve robotta parçalayın. İçine şeker, tarçın ve üzümü karıştırın orta ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Harç soğuyunca bezeleri elinizle yuvarlayıp açın içine harçtan koyarak rulo şeklinde sarın ve iki ucunu yaklaştırın. Yarım ay şeklinde yağlı tepsiye sıralayıp 170derecede hafif pembeleşene kadar pişirin. Çok pişirmeden servis tabağına alıp pudra şekeri serpin. Soğuduğu vakit servis edin.

Anahtar Kelimeler: Ay Çöreği tarifi, Ay Çöreği nasıl hazırlanır, Ay Çöreği nasıl yapılır, Ay Çöreği yemek tarifi, Ay Çöreği yapılışı