Sivri Bibier Turşusu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 kg sivri biber
1 demet maydanoz kökü
5 su bardağı su
5 su bardağı sirke
6 diş sarmısak,dövülmüş
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
2 çorba kaşığı tuz




HAZIRLANIŞI

Sivri biberleri yıkayıp, saplarını temizledikten sonra bir cam kavanoza yerleştirin. Üzerine bir demet maydanozun kökünü bağlayıp koyun, büyükçe bir tencereye su, sirke sarmısak, tuz ve kırmızıbiber koyup, orta ateşe yerleştirin. Karışımı bir taşım kaynattıktan son tencereyi ateşten alıp rafine yağı katın ve kendi halinde ılınmaya bırakın.
Karışım ılınınca kavanozdaki biberlerin üzerine döküp, kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Kavanozu serin ve nemsiz bir ortamde de 15 gün beklettikten sonra, turşunuzu servis yapın.
AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Sivri Bibier Turşusu tarifi, Sivri Bibier Turşusu nasıl hazırlanır, Sivri Bibier Turşusu nasıl yapılır, Sivri Bibier Turşusu yemek tarifi, Sivri Bibier Turşusu yapılışı