Patlıcanlı Fasulye

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr çalı fasulye
2adet patlıcan
2adet domates
sıvıyağ
1adet kesme
şeker
tuz




HAZIRLANIŞI

Fasulyeleri ayıklayıp ince kıyın bir tencerede haşlayın. Suyuna az yağ, şeker ve tuz koyun. Fasulyeler yumuşayınca suyunu süzüp servis tabağına yerleştirin. Patlıcanları alacalı soyup doğrayın ve tuzlu suda bekletin; sonra suyunu süzüp yağda kızartın ve servis tabağının kenarlarına yerleştirin. Domatesleri de rendeleyip az yağda pişirin, fasulyelerin üzerine gezdirin. Servise hazırdır.

Anahtar Kelimeler: Patlıcanlı Fasulye tarifi, Patlıcanlı Fasulye nasıl hazırlanır, Patlıcanlı Fasulye nasıl yapılır, Patlıcanlı Fasulye yemek tarifi, Patlıcanlı Fasulye yapılışı