Soslu Ahtapot

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500grlık ahtapot
3kaşık soya sosu
3kaşık krema
1kaşık un
2kaşık tereyağı
1fincan sirke
1bardak beyaz şarap
3diş sarımsak
limon
tuz




HAZIRLANIŞI

Ahtapotu şaraplı, limonlu ve sirkeli bol suda haşlayın. Yumuşayınca suyunu süzün soğuk su altında kafasını kesip derisini yüzün, etini doğrayın. Vantuzlarını koparmamaya dikkat edin. Sarımsağı rendeleyin, bir kapta yağda kavurun, rengi dönünce soya sosunu katın. O da kaynayınca unu ekleyin, 5dk karıştırarak kaynatın. Kremayı karıştırıp onu da pişirin ve ocaktan alın. Ahtapotları bir tavada hafif sote edin ve güveç tenceresine yerleştirin; ardından üzerine sosu yayıp karıştırın. 200dereceli fırında bir miktar daha pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Soslu Ahtapot tarifi, Soslu Ahtapot nasıl hazırlanır, Soslu Ahtapot nasıl yapılır, Soslu Ahtapot yemek tarifi, Soslu Ahtapot yapılışı