Terbiyeli Un Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1,5 fincan un
1bardak süt
3adet yumurta sarısı
4adet domates
7bardak su
3kaşık sıvıyağ
tuz




HAZIRLANIŞI

Domateslerin kabuklarını soyup ufak ufak doğrayın ve 1kaşık yağda pişirin. Ayrı bir tencerede kalan yağda unu kavurun, rengi dönünce suyu karıştırın; püre haline gelen domatesleri de ekleyerek karıştıra karıştıra kaynatın. Süt ile yumurta sarılarını çırpın bunu kaynayan çorbaya yedirip kısık ateşte karıştırarak kaynatmaya devam edin. Yumurta kokusu çıkınca ocaktan alın ve servis edin.

Anahtar Kelimeler: Terbiyeli Un Çorbası tarifi, Terbiyeli Un Çorbası nasıl hazırlanır, Terbiyeli Un Çorbası nasıl yapılır, Terbiyeli Un Çorbası yemek tarifi, Terbiyeli Un Çorbası yapılışı