İşkembe Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet işkembe
1çay bardağı sirke
1baş sarımsak
2kaşık yağ
2kaşık un
2çay kaşığı kırmızıbiber
su




HAZIRLANIŞI

İşkembeyi yıkayın iri parçalara ayırın ve bol suda haşlayın.(3saat) Pişirdiğiniz işkembenin üzerinde biriken köpüğünü ayırın. İşkembe iyice yumuşayınca sudan alın ve ince ince kıyın. Başka bir kapta su ile pişirmeye devam edin. İçine kıyılmış sarımsak katın, kaynasınlar. Unu işkembenin suyuyla çırparak bulamaç yapın bunu da çorbaya yavaşça yedirin. Çorba iyice kaynayınca kaselere alın. İçine sirke karıştırın ve üzerine erimiş yağda kırmızıbiber gezdirerek servis edin.

Anahtar Kelimeler: İşkembe Çorbası tarifi, İşkembe Çorbası nasıl hazırlanır, İşkembe Çorbası nasıl yapılır, İşkembe Çorbası yemek tarifi, İşkembe Çorbası yapılışı