Domatesli İşkembe Çorbası
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1adet işkembe
5diş sarımsak
3adet soğan
4adet domates
3kaşık sıvıyağ
6bardak işkembe suyu
10bardak su
gravyer peyniri
HAZIRLANIŞI
İşkembeyi yıkayın iri parçalara ayırın ve bol suda sarımsakla beraber haşlayın.(3saat) Pişirdiğiniz işkembenin üzerinde biriken köpüğünü ayırın. İşkembe iyice yumuşayınca sudan alın ve ince ince kıyın. Başka bir tencere içine yağı kızdırıp kıydığınız soğanı kavurun; içine kabuğunu soyarak doğradığınız domatesi, istediğiniz baharatı ve 6bardak işkembe suyundan ilave edip kaynatın ve kıydığınız işkembeleri ilave edin. Hafif kaynatıp servis tabağına alın, üzerine rendelenmiş gravyer peyniri serpin.
Anahtar Kelimeler: Domatesli İşkembe Çorbası tarifi, Domatesli İşkembe Çorbası nasıl hazırlanır, Domatesli İşkembe Çorbası nasıl yapılır, Domatesli İşkembe Çorbası yemek tarifi, Domatesli İşkembe Çorbası yapılışı