Şaraplı Piliç

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet piliç
½ bardak kırmızı şarap
1adet soğan
2adet domates
3adet dolmalık biber
2diş sarımsak
2kaşık margarin
tuz
kırmızı biber




HAZIRLANIŞI

Pilici yıkayıp parçalara ayırın ve diğer sebzeleri doğrayarak hazır edin. Domatesi ise rendeleyin. Bir kapta yağı eritip eti kızartın. Yumuşayınca soğan sarımsak ve biberi ekleyip sote edin. Domatesi karıştırarak kaynatın, en sona tuzunu, biberini ayarlayıp şarabı dökün ve orta ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Şaraplı Piliç tarifi, Şaraplı Piliç nasıl hazırlanır, Şaraplı Piliç nasıl yapılır, Şaraplı Piliç yemek tarifi, Şaraplı Piliç yapılışı