Fransız Usulü Piliç

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1adet piliç
400gr mantar
1bardak beyaz şarap
½ bardak et suyu
2kaşık tereyağı
un
tuz




HAZIRLANIŞI

Pilici yıkayıp parçalara ayırın ve unlayıp yağda kızartın. Et yumuşayınca mantarı ekleyin pişsinler. Kıvamı geldiği vakit servis tabağına alın; kullandığınız tencereye şarabı ve et suyunu katıp kaynatın. Bu sosu da etlerin üzerine gezdirip sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Fransız Usulü Piliç tarifi, Fransız Usulü Piliç nasıl hazırlanır, Fransız Usulü Piliç nasıl yapılır, Fransız Usulü Piliç yemek tarifi, Fransız Usulü Piliç yapılışı