Fransız Usulü Piliç
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Fransız Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1adet piliç
400gr mantar
1bardak beyaz şarap
½ bardak et suyu
2kaşık tereyağı
un
tuz
HAZIRLANIŞI
Pilici yıkayıp parçalara ayırın ve unlayıp yağda kızartın. Et yumuşayınca mantarı ekleyin pişsinler. Kıvamı geldiği vakit servis tabağına alın; kullandığınız tencereye şarabı ve et suyunu katıp kaynatın. Bu sosu da etlerin üzerine gezdirip sıcak olarak servis edin.
Anahtar Kelimeler: Fransız Usulü Piliç tarifi, Fransız Usulü Piliç nasıl hazırlanır, Fransız Usulü Piliç nasıl yapılır, Fransız Usulü Piliç yemek tarifi, Fransız Usulü Piliç yapılışı