Üzümlü Ciğer
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
500gr dana ciğeri
1fincan kuru üzüm
4kaşık tereyağı
4kaşık un
2kaşık sirke
1bardak su
tuz
HAZIRLANIŞI
Kuru üzümü 20dk sıcak suda bekletin. Ciğeri dilimleyip yıkayın. Una bulayarak erimiş yağda kavurun, kızaran ciğerleri servis tabağına alın. Tavadaki yağa sirkeyi dökün kaynasın ardından şişen üzümleri süzüp tavaya alın 1-2dk pişirip ciğerlerin üzerine yayın ve servise sunun.
Anahtar Kelimeler: Üzümlü Ciğer tarifi, Üzümlü Ciğer nasıl hazırlanır, Üzümlü Ciğer nasıl yapılır, Üzümlü Ciğer yemek tarifi, Üzümlü Ciğer yapılışı