Şaraplı Böbrek

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet kuzu böbreği
1adet soğan
1tutam maydanoz
½ bardak kırmızı şarap
3kaşık tereyağı
2bardak sıcak su
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Böbrekleri temizleyip doğrayın, tuzlu su içinde bir saat bekletin. Suyunu süzüp sıcak su ile yıkayın. Bir kapta yağı eritin, soğan ve böbrekleri kavurun. Kısık ateşte 20dk pişirip tuzunu, baharatını ve şarabı ilave edin. 5dk daha pişirip ocaktan alın ve kıyılmış maydanoz ile servis edin.

Anahtar Kelimeler: Şaraplı Böbrek tarifi, Şaraplı Böbrek nasıl hazırlanır, Şaraplı Böbrek nasıl yapılır, Şaraplı Böbrek yemek tarifi, Şaraplı Böbrek yapılışı