Hamurlu Fileto
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
750gr sığır filetosu
150gr koyun kıyması
2kaşık margarin
1adet soğan
2adet yumurta
maydanoz
1bardak un
1bardak su
çam fıstığı
kuş üzümü
tuz
HAZIRLANIŞI
Unu eleyin ortasını açıp yumurta, yağ, tuz katın. Ilık su ile yoğurarak hamur edin ve 30dk dinlendirin. Kıymayı kıyılmış soğan, kıyılış maydanoz, kuş üzümü, çam fıstığı ve tuz katıp yoğurun. Dinlenen hamuru merdaneyle açın, yağladığınız fırın tepsisine serin, üzerine kıymalı karışımı yayın ortasına da fileto eti yerleştirip hamurla üzerini kapatın. Üzerine yağ ve yumurta sarısı sürerek 180derecede 50dk pişirin.
Anahtar Kelimeler: Hamurlu Fileto tarifi, Hamurlu Fileto nasıl hazırlanır, Hamurlu Fileto nasıl yapılır, Hamurlu Fileto yemek tarifi, Hamurlu Fileto yapılışı