Şaraplı Kefal
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Fransız Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg kefal
1adet soğan
4adet domates
2adet havuç
3kaşık sıvıyağ
2kaşık zeytinyağı
½ bardak beyaz şarap
maydanoz
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Balıkları temizleyip yıkayın tuz ve baharat serpip fırın tepsisine dizin. Sebzeleri doğrayarak hazır edin. Bir kap içinde yağları kızdırın; soğanı katıp kavurun. Diğer sebzeleri de karıştırın, hepsi hafif sote olsunlar. Domatesler pişince içine baharat serpin, şarabı dökün boza kıvamına gelene kadar kaynatın. Bu karışımı balıkların üzerine yayıp 180derecede 20dk kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz ile servise sunun.
Anahtar Kelimeler: Şaraplı Kefal tarifi, Şaraplı Kefal nasıl hazırlanır, Şaraplı Kefal nasıl yapılır, Şaraplı Kefal yemek tarifi, Şaraplı Kefal yapılışı