Uskumru Izgara
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
8adet uskumru
1adet soğan
1bardak zeytinyağı
1adet limon
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Balıkları temizleyin ve bıçak ucuyla karınlarına ikişer çizgi çekin. Bir kaba alın. Üzerine kıyılmış soğan, zeytinyağı, limon, tuz ve biber katıp 60dk dinlendirin. Ardından balıkları o karışımdan çıkarıp fazla suyunu peçeteye çektirin. Üzerlerine tekrardan zeytinyağı sürerek ızgarada çift taraflı pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Anahtar Kelimeler: Uskumru Izgara tarifi, Uskumru Izgara nasıl hazırlanır, Uskumru Izgara nasıl yapılır, Uskumru Izgara yemek tarifi, Uskumru Izgara yapılışı