Palamut Yahnisi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg’lık palamut
7adet soğan
3adet havuç
2kaşık salça
5diş sarımsak
½ demet maydanoz
1bardak zeytinyağı
4bardak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Soğanları yarımay şeklinde doğrayın, maydanozu, sarımsağı kıyın, havuçları ince halka şeklinde doğrayın. Bütün sebzeler hazır olsun. Soğanı zeytinyağında kavurun, bu arada balıkları da ayıklayarak bir kapta kısık ateşte haşlayın. Yumuşadıkları vakit derisini yüzün beyaz etlerini alın. Soğanlar ölünce salça karıştırın sarımsak, havuç ve maydanozu ekleyip sote edin. Suyunu, tuzunu, baharatını ayarlayarak sebzeler yumuşayana kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın içine beyaz eti de karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Palamut Yahnisi tarifi, Palamut Yahnisi nasıl hazırlanır, Palamut Yahnisi nasıl yapılır, Palamut Yahnisi yemek tarifi, Palamut Yahnisi yapılışı