Palamut Balığı Köftesi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2adet palamut
4adet soğan
3dilim bayat ekmek içi
½ demet maydanoz
1kaşık çam fıstığı
1kaşık kuşüzümü
2bardak zeytinyağı
1bardak un
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Balıkları temizleyip bir tencereye alın. Üzerine bol su ve 1adet soğan katıp haşlayın. Balıklar yumuşayınca sudan alarak siyah et kısmını sıyırın. Beyazı kalsın. Beyaz etini bir kaba alın; içine kıyılmış maydanoz, baharat, ıslatıp sıktığınız ekmek içi ile yoğurun. Şekillendirip ortasını 1parmak kadar boşluk bırakın. Kalan soğanları kıyın, ½ bardak zeytinyağında kavurun içine fıstığı ve üzümü ekleyin. 3dk daha kavurup ocaktan alın. Bu harcı ortasında boşluk açtığınız köftelere doldurun. Köfteleri una bulayın ve yağda kızartıp servis edin.

Anahtar Kelimeler: Palamut Balığı Köftesi tarifi, Palamut Balığı Köftesi nasıl hazırlanır, Palamut Balığı Köftesi nasıl yapılır, Palamut Balığı Köftesi yemek tarifi, Palamut Balığı Köftesi yapılışı