Palamut Balığı Pilakisi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2adet palamut
3adet soğan
2adet havuç
3adet patates
2kaşık salça
½ demet maydanoz
1bardak zeytinyağı
4bardak su
1adet limon
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Bütün sebzeleri doğrayarak hazır edin. Bir tencerede yağı kızdırın, soğanı kavurun ve diğer sebzeleri de ekleyip sote edin. Baharat serpin. Balıkları temizleyip, parçalara ayırın. Kullanacağınız fırın kabına bütün malzemeleri yerleştirin. Salçayı sulandırarak tepsiye dökün, limonu yuvarlak dililer halinde tepsiye dizin. 180derecede pişirerek sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Palamut Balığı Pilakisi tarifi, Palamut Balığı Pilakisi nasıl hazırlanır, Palamut Balığı Pilakisi nasıl yapılır, Palamut Balığı Pilakisi yemek tarifi, Palamut Balığı Pilakisi yapılışı