Fransız Usulü Fırın Palamut

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Fransız Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2adet palamut
3adet soğan
6adet domates
½ demet maydanoz
1bardak et suyu
1bardak beyaz şarap
½ bardak zeytinyağı
soğan suyu
tuz




HAZIRLANIŞI

Balıkları temizleyip uzunlamasına ortadan kesin, kılçıklarını çıkarın, tekrardan iri parçalara ayırın. Tuz ve baharat serpin soğan suyu ile 20dk demlendirin. Diğer sebzeleri de iri parçalar halinde dilimleyin, hazır olsunlar. Balıklar iyice dinlenince deri kısmı altta olmak üzere tepsiye dizin. Üzerine de sebzeleri yerleştirin. Et suyunu, şarabı ve zeytinyağını da gezdirdikten sonra 180derecede pişirin.

Anahtar Kelimeler: Fransız Usulü Fırın Palamut tarifi, Fransız Usulü Fırın Palamut nasıl hazırlanır, Fransız Usulü Fırın Palamut nasıl yapılır, Fransız Usulü Fırın Palamut yemek tarifi, Fransız Usulü Fırın Palamut yapılışı