Palamut Haşlama
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1adet palamut
1adet soğan
1adet havuç
2adet limon
1tutam maydanoz
1bardak beyaz şarap
2bardak su
½ bardak zeytinyağı
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Balığı temizleyerek ortasından uzunlamasına kesin ve bir tencereye alın. Yanına halka doğradığınız soğan ve havucu ekleyin. Kıyılmış maydanozu karıştırın. Suyunu, tuzunu ayarlayın, şarabı katın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Suyu kaynayınca altını iyice kısın. Pişsin. Yumuşadığında balığın deri kısmını yüzüp beyaz eti servise sunun. Zeytinyağını, limon ve baharat ile çırpın bu sosu balığa ilave edin.
Anahtar Kelimeler: Palamut Haşlama tarifi, Palamut Haşlama nasıl hazırlanır, Palamut Haşlama nasıl yapılır, Palamut Haşlama yemek tarifi, Palamut Haşlama yapılışı