Fransız Usulü Makarna
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Fransız Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1paket makarna
10dilim salam
1adet soğan
½ kereviz
1adet havuç
1diş sarımsak
200gr kıyma
1çaykaşığı un
1fincan kırmızı şarap
1kaşık salça
1fincan et suyu
1fincan rendelenmiş gravyer peyniri
2kaşık zeytinyağı
su
tuz
HAZIRLANIŞI
Soğan, kereviz ve havucu minik minik doğrayın, salamı da aynı boyutta yapın. Sarımsağı ise çok ince kıyın, sebzelerin hepsi hazır olsun. Yağı bir kapta kızdırıp soğan ile sarımsağı kavurun hafif sote olunca diğer sebzeleri de ilave edin hepsi kızarsın. Sebzeler yumuşayınca kıymayı un serperek ekleyin 3dk pişirdikten sonra salçayı ve kırmızı şarabı katın; kapağı kapalı şekilde 20dk pişirin. Bu arada makarnayı usulüne göre haşlayın, fazla suyunu süzerek pişen sos ile birleştirin. En sona üzerine peynir serperek sıcak olarak servis edin.