Sardalya Soslu Tavuk

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: İtalyan Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4 tavukgöğsü filetosu
2 sardalya filetosu - salamura
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı limon suyu
2 diş sarmısak
2 küçük soğan
4 çorba kaşığı un
20 gr tereyağı
5 çorba kaşığı zeytinyağı
50 gr kapari
karabiber, tuz

4 kişilik




HAZIRLANIŞI

Tavuk filetolarını una bulayıp, yağda her iki tarafını 3-5 dakika orta sıcaklıktaki ateşte kızartın. Maydanozların saplarını ayırın. Sarımsak, maydanoz, soğan, zeytinyağı ve kapariyi mutfak robotunda püre haline getirip; tuz, biber ve limon suyu ekleyin.
Filetoları ince ince dilimleyip üzerlerine hazırladığınız dökün.
İsteğe bağlı olarak kapari, haşlanmış taze fasulye vekızarmış küçük ekmek dilimleriyle servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN!

Anahtar Kelimeler: Sardalya Soslu Tavuk tarifi, Sardalya Soslu Tavuk nasıl hazırlanır, Sardalya Soslu Tavuk nasıl yapılır, Sardalya Soslu Tavuk yemek tarifi, Sardalya Soslu Tavuk yapılışı