Sardalya Soslu Tavuk
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: İtalyan Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4 tavukgöğsü filetosu
2 sardalya filetosu - salamura
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı limon suyu
2 diş sarmısak
2 küçük soğan
4 çorba kaşığı un
20 gr tereyağı
5 çorba kaşığı zeytinyağı
50 gr kapari
karabiber, tuz
4 kişilik
HAZIRLANIŞI
Tavuk filetolarını una bulayıp, yağda her iki tarafını 3-5 dakika orta sıcaklıktaki ateşte kızartın. Maydanozların saplarını ayırın. Sarımsak, maydanoz, soğan, zeytinyağı ve kapariyi mutfak robotunda püre haline getirip; tuz, biber ve limon suyu ekleyin.
Filetoları ince ince dilimleyip üzerlerine hazırladığınız dökün.
İsteğe bağlı olarak kapari, haşlanmış taze fasulye vekızarmış küçük ekmek dilimleriyle servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN!
Anahtar Kelimeler: Sardalya Soslu Tavuk tarifi, Sardalya Soslu Tavuk nasıl hazırlanır, Sardalya Soslu Tavuk nasıl yapılır, Sardalya Soslu Tavuk yemek tarifi, Sardalya Soslu Tavuk yapılışı